Novi skupštinski saziv obeležili su hvalospevi predsedniku Republike i predsedniku vladajuće partije Aleksandru Vučiću bez obzira na predmet skupštinske rasprave, s jedne strane, i pojačan trend napada na sve neistomišljenike vladajuće stranke sa skupštinske govornice, s druge strane. Poslanici su koristili sednice da napadaju i diskredituju opozicione političare, medije, civilno društvo i druge javne ličnosti koje kritički preispituju rad izvršne vlasti.

Prema podacima Otvorenog parlamenta, Vučić  je tokom jesenjeg zasedanja Skupštine 2020. godine bio pomenut čak 1604 puta i još skoro 600 puta kao predsednik (bez imena) iako se ni jedan zakon o kojem se raspravljalo nije odnosio na dužnosti i nadležnosti predsednika. Predstavnik vanparlamentarne opozicije Dragan Đilas pomenut je čak 1030 puta, uvek u negativnom kontekstu, najčešće kao eksponent bivšeg ’tajkunskog’ režima. Nevladine organizacije poslanici su pomenuli 99 puta a televiziju N1 97 puta, uglavnom u zamišljenom dijalogu iznoseći kritike i optužbe na koje targetirani subjekti ne mogu da odgovore.

Izvori:https://www.cenzolovka.rs/pritisci-i-napadi/poslanici-u-skupstini-po-uzoru-na-bliske-im-tabloide-nastavili-da-sire-opasne-insinuacije-o-krik-u/, https://www.danas.rs/politika/martinovic-ponovo-napao-celnike-nvo-crta/, https://otvoreniparlament.rs/aktuelno/250